fbpx

LenkaKrálovákoučink pro rodiče

Konzultantka, mentorka nebo koučka? Kdo vlastně jsem?

18.4.2021

Moje podnikání nabralo poslední rok jiný směr. Tušila jsem to delší dobu a čas, který jsem nyní měla, se mi naskytl právě vhod. Co se stalo?

Před rokem.

Vedla jsem kurzy pro rodiče, osobní konzultace, pracovala ve škole a neměla jsem v plánu cokoliv měnit. Trochu mě provázely pochybnosti, jestli je to všechno přesně tak, jak chci. Ale nebyl důvod to příliš řešit. A najednou, téměř ze dne na den, jsem nemohla dělat nic. Kurzy jsme odložili poprvé, podruhé, potřetí a najednou už nikdo nechtěl ani plánovat. Protože, kdo ví, kdy to bude možné… ach jo. Osobní konzultace se v menší míře přetavili na online konzultace. Ale není to ono, raději svoje klienty vidím naživo, vnímám jejich energii, neverbální komunikaci, přes online mi to moc nejde. Přesto vycházím klientům vstříc a utěšuji se, že je to „dočasné řešení“.   

Sociální sítě jsem pro práci používala minimálně. I svému profilu jsem se dost bránila. Fb skupinu jsme s kolegyní založily zejména na popud našich klientů. Moc jsme se v ní neangažovaly. Do té doby k nám práce přicházela v podstatě sama, na základě doporučení, případně se některé zakázky opakovaly. Marketing pro mě bylo sprosté slovo a prezentovat svoji práci na webu, prodávat se, no brrr, nikdy, to se radši nechám zaměstnat. A pak přišla (a zatím bohužel ještě neodešla) roční pauza. A já pomalu, ale opravdu pomalu, začala vidět věci jinak.

O rok později.

Zhruba před týdnem jsem konečně zveřejnila svoje webové stránky. Po půl roce práce a neustálého opravování, vylepšování jsem si musela říct A DOST! Teď nebo nikdy. Zlepšovat můžeš průběžně, pusť to ven! Je to zvláštní pocit, vlastně si říkám, proč jsem to neudělala už dávno. Dokonce jsem se stránkami spokojená. 

Jak jsem se posunula v sociálních sítích?

V průběhu roku jsem absolvovala několik online kurzů. A zjistila jsem, že to jde i online a dokonce velmi intenzivně. A že mi to vlastně v lecčem připadá výhodnější než živý seminář. Jedu vlastním tempem, pokud nevím, vznesu otázku, pracuji kdy chci, resp. kdy mi to podmínky umožní. Nemusím cestovat, ani se upravovat 🙂 IDEÁLNÍ. Součástí kurzů jsou i fb skupiny, takže jsem se ocitla v několika skupinách. A najednou mi došlo, že fb skupina může fungovat podobně jako poradní kruh. Když chci, tak sdílím, ptám se, podporuji ostatní, když nechci, jsem offline. Pro mě moc zajímavá zkušenost. Dnes jsem v několika fb skupinách a jsem nadšená, jakou inspiraci v nich nacházím!

A co marketing a prodej?

Viděla jsem u mnoha jiných podnikatelek (většinou se pohybuji mezi skupinami žen), že obojí jde dělat s citem a ze srdce. Dám tedy hodně na svoji intuici, když mi něco nesedí, nedělám to. Možná na to nazraje čas později nebo nikdy, nevadí. Jdu svojí cestou. Na druhou stranu, zkušenosti jiných žen, jsou k nezaplacení. Mnohem víc tuším, kudy jít, bez strategie pokus omyl. 

Pozor, nejsem žádná matadorka, i když svoji práci dělám mnoho let, v rámci fungování na internetu a sítích jsem začátečnice, v marketingu i v prodeji. 

Proč už nejsem konzultantka nebo poradkyně?

Poměrně dost konzultací jsem měla jenom jednou. Přemýšlela jsem nad tím, proč se vrací jenom určitá část klientů. A došlo mi, proč už nechci dělat konzultace a nechci být poradkyně. Chci lidi vést koučovacím stylem, chci je podpořit, ale tak, aby si svá řešení nacházeli sami. Chci, aby měli vhledy do svých situací, aby porozuměli sobě, svým dětem a nacházeli svá jedinečná řešení. A když chci pracovat s klienty tímto způsobem, nemůžu být konzultantka ani poradkyně. 

Kdo tedy jsem?

Jsem něco mezi mentorkou a koučkou. Mentorka, která má dobrou odbornou znalost a koučka, která klienty podpoří při hledání řešení. Ano, možná se změní klienti, ne každý chce pracovat tímto způsobem, nicméně já jsem si jistá. A komu tento způsob vyhovuje, může jít se mnou! Pokud chcete vědět ještě více o mně, mrkněte tady.

Těším se na společnou cestu! 

Podpis

Aktuální kurzy a workshopy

Všechny kurzy

 

Z mého blogu

Všechny články